Modeshows


Collectie Description

De collectie wordt in de loop van het jaar steeds aangevuld met nieuwe ontwerpen, die jaarlijks geshowd worden in een eigen modeshow in Amsterdam of Rotterdam (van veel shows is een videoregistratie gemaakt zie YOU TUBE DORIENDAVID). De laatste collectie TIME OUT, bouwde voort op de eerdere collectie getoond in de de show ‘The Unbearable Lightness of Fashion’ een collectie waarin luchtige, soepele stoffen als voiles en kant zeer ruim vertegenwoordigd zijn. Eerder was in ‘The Art of Fashion’ te zien hoe DORIENDAVID zich liet inspireren door de schilderijen van Tamara de Lempicka. Haar bijna gebeeldhouwde schilderijen van stoere en sensuele vrouwen in een tijd van Kubisme en Art Deco nodigden uit tot experimenten met lijnen en kleuren in een eigen eigen modebeeld.

In het voorgaande jaar (collectie 2006-2007) met als thema ‘The Outskirts of Fashion’ onderstreept DORIENDAVID haar visie op mode: mode als toegepaste kunst, niet een trendy commercieel massagebeuren maar een proces van creativiteit, ambachtelijkheid en authenticiteit.

Eerdere collecties waren ‘The Enjoyment of Fashion’, (inspired on Brasilian food, or a flirt of fashion and food), ‘Van Dali tot Gala’ (geinspireerd op het Surrealisme van Salvador Dali), ‘No cheap thrills, no trendy tricks,no nothing…..just fashion’, ‘Unbeschreiblich Weiblich’ (geïnspireerd op fenomenen als Frida Kahlo en Marlene Dietrich), ‘Down to earth, made in heaven’, ‘High fashion of the Lowlands’ en ‘Fairy tales from a Metropolis’.

YouTube logo
Translate »