Back to Blog
Detailfoto kleurrijk huis in column Berlijn

Column: Berlijn in mei, Nieuwsbrief 10 (mei 2015)

Er is een vrije dag en we besluiten een paar dagen naar Berlijn te gaan.
Als je er eenmaal geweest bent en je hebt het naar je zin gehad, wil je terug. Het werkt verslavend. Net als Parijs, Barcelona en New York en een handvol andere steden.

Het is 7 uur rijden en je komt vroeg in de avond aan, je springt op je fiets, het is nog warm, de terrasjes in Charlottenburg lonken,  je vindt een uiterst gemütliche Griekse Taveerne, de trip kan niet meer stuk.

Foto hotel Berlijn bij blog David
Foto kleurrijk huis in column Berlijn

De sfeer in Berlijn ervaar je als internationaal, vriendelijk en zeer voorkomend. Dit keer willen we ook wat meer zakelijke adressen bezoeken.
Zoekend op internet stuiten we op het soort site dat we zoeken http://coupeuse.nl/blog/stoffenwinkels-in-berlijn/ Evelyn Grooten beschrijft op persoonlijke wijze een aantal stoffenzaken en groothandels. De eerste waar we langs gaan is Huco in Charlottenburg, de wijk waar we verblijven. We fietsen door het fraaie en rustige park dat bij Schloss Charlottenburg hoort naar de buurt er achter en na wat zoeken, vinden we het.

Het aanbod aan stoffen is enorm en ze zijn perfect op samenstelling geordend. In een apart gedeelte vinden we behalve zijdenstoffen ander exclusieve stoffen.
Voor iemand als Dorien voor wie een stoffenzaak een snoepzaak is is dat uiterst gevaarlijk. Maar we houden ons in. Het volgende doel waar we naar toe fietsen is Modulor bij metrostation Moritzplatz net voorbij Mitte in Kreuzberg. Modulor is een winkel voor beeldend kunstenaars en decorateurs. Naast teken- en verfbenodigdheden, papier in alle soorten en maten, metaal, hout etc. zijn er ook ‘technische’ stoffen.

Modulor | Online Shop for architects, designers, makers and crafts

Verwacht geen traditionele stoffen maar bijvoorbeeld pvc, siliconen, neopreen, zeildoek etc. een erg inspirerend aanbod. Het is tijd om wat te eten. Het eten bij het restaurant naast Modular is eenvoudig maar verrassend en niet onbelangrijk voor Nederlanders, betaalbaar.

Foto polyester doek bij column Berlijn

We besluiten zoveel mogelijk langs de rivier de Spree te blijven fietsen, die zich met graagte door Berlijn kronkelt. De stad ontrold zich aan onze voeten. We gaan door stadsdelen met een goed geconserveerd DDR-gehalte, netjes, burgerlijk, soms armoedig of benepen maar door de aanwezigheid van allerlei kleine zaakjes, altijd een aangename menselijke maat. Vriendelijkheid is hier geen zeldzaamheid. De oude Oostduitse stadsdelen trekken vanwege de betaalbaarheid veel jonge mensen aan die het geheel een nieuw elan geven. Zeer inspirerend. Enkele fraai beschilderde gebouwen fleuren de boel op.

Met het heerlijke weer is het een genoegen de stad te doorkruisen. We hebben nog een mode-adres in de wijk Neukoln, waar we langs willen.
Al met al hebben we al fietsend van west naar oost, een belangrijk deel van Berlijn doorkruist. Terug rijden we langs toeristen magneten als Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en Unter den Linden over brede boulevards terug naar ons hotel. We kijken uit naar de volgende dag waarop wat musea op het programma staan.

Back to Blog
Translate »