Back to Blog

Column David: Meisjes van dertien (Nieuwsbrief no. 12, okt. 2015)

Deze column gaat niet over meisjes van dertien ( maar het is zo’n leuke titel).

Waar het wel over gaat zijn onze jongste klanten, soms inderdaad dertien maar soms ook ruim ervoor of juist een beetje ouder. Het gaat niet alleen over bruidsmeisjes maar ook over meisjes die een jurk krijgen voor hun eerste communie of meisjes die het voor hun verjaardag krijgen. Het gaat zelfs over creatieve jongetjes die we over de vloer krijgen.

Pas geleden nog kwam er een aanstaande bruid, moeder van 2 schatten maar gelukkig ook best wel ondeugende jongetjes van zes en twee jaar. De oudste van de twee had zich al uitgebreid bezig gehouden met de gewenste trouwjurk voor mamma en had er zelfs al tekeningen voor gemaakt. In de winkel gedroeg hij zich – na over  z’n eerste verlegenheid heen gekomen te zijn – als een volleerde fijnproever. En, het moet gezegd,  hij had er oog voor. We hoorden dat hij na het eerste bezoek aan de winkel aan de slag was gegaan met ‘proefmodellen’ van vuilniszakken. Z’n broertje wilde ook een duit in het zakje doen en had een meetlint bemachtigd, waarmee hij gewichtig door de winkel liep.

Iets langer geleden, kwam Valery met haar moeder binnen. Valery werd 8 en haar moeder 40. Dat zou groots gevierd worden in gepaste kleding. Valery  had 2 jurken ontworpen en getekend, een voor haar en een voor haar moeder De  centrale kleuren waren turquoise en donkerrood.

Dorien omarmde het idee. Zoveel mogelijk uitgaande van de tekeningen van Valery heeft ze  de ontwerpen gemaakt. Dochter en moeder vonden het prachtig en het atelier kon aan de slag. Na de passessies waren de jurken perfect op maat en waren moeder en dochter klaar voor het feest in het Wereldmuseum.

Na afloop schreef de moeder:

[ultimate_spacer height=”30″]

Ha Dorien,
Iedereen was dolenthousiast! Het was geweldig leuk
Dankjewel

Nathalie, een Spaans meisje dat vijftien moest worden, kreeg van haar moeder de al lang beloofde roze droomjurk. We merkten dat het de moeder niet aangewaaid kwam maar met wat passen en meten werd het haalbaar. Op een gezellig feestje met heerlijk eten in een buurthuis in Capelle a/d IJssel waarvoor Dorien en Deirdre (onze dochter) uitgenodigd waren, straalde Nathalie.

Capelle kleurde heel even roze.

Back to Blog
Translate »