Back to Blog

Blog David: COUTURE IN TIJDEN VAN CORONA (Nieuwsbrief no. 30, mei 2020)

Couture in tijden van Corona

De Binnenrotte, plein van de centrale weekmarkt

Het eerste kwartaal van 2020 was voor ons zeer hoopgevend totdat midden maart de uitbraak van de Corona pandemie alles in de war gooide.

Na een beginnende drukte, die voor ons hoort bij de aanloop naar een druk seizoen, bevonden we ons opeens in een situatie van afzeggingen en uitstel. Samen met de rest van Nederland (en ver daarbuiten), moesten we een gevoel van ontreddering verwerken. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten maar storten ons op de lopende opdrachten en nieuwe ontwerpen. Vaste klanten waren ons niet vergeten maar de meesten maakten even pas op op de plaats.

Zelf hielden we zoveel mogelijk de vertrouwde routine aan van werken in de winkel. We hadden zelfs nog een bruid die haar huwelijk niet uit wilde stellen.

We namen de voorschriften in acht en zetten o.a. het volgende bericht op de deur:

We zijn niet voor inloop gesloten maar beperken het aantal klanten in de zaak om de 1.5 meter afstand te bewaren. Het is altijd mogelijk een afsprak te maken, telefonisch, of per e-mail.

Wij hanteren voor onszelf en de kleding strikte hygiënische maatregelen. Er is desinfecterende spray en klanten worden in de gelegenheid gesteld hun handen te wassen. Mondkapjes en eventueel handschoenen zijn beschikbaar.

Inmiddels is het nog verder genormaliseerd maar afstand, mondkapjes, handhygiëne (zo nodig handschoenen) horen er (voorlopig) helaas bij.

Back to Blog
Translate »