Back to Blog

Blog David: De internationaal bekende operazangeres (Nieuwsbrief no. 14, febr. 2016)

Al slenterend over de Amsterdamse grachten ontdekt ze onze winkel. Ze blijkt een internationaal bekende operazangeres die regelmatig in Amsterdam is voor zanglessen van haar vaste zanglerares. Ze is verrukt van de kleding en de mogelijkheid alles naar haar wens voor concerten maar ook daarbuiten uit te kunnen kiezen.

Aan de kleding voor de bühne worden speciale eisen gesteld. Behalve dat het allemaal wat uitbundiger mag zijn, waarbij glitter geen vies woord is, moet het ook prettig dragen, duurzaam zijn en zo mogelijk ook ‘reisbestendig’ zijn. Boven al moet het de drager een soort zekerheid geven.

Ze komt met een vrij grote regelmaat in Amsterdam, meestal voor zanglessen maar soms ook voor een optreden. Een bezoek aan onze studio is inmiddels vaste prik geworden.

Yvonne Naeff in Opera Bastille Paris

Als ze niet in Amsterdam kan komen, spreken we af in een andere stad voor een doorpas of laatste pas. Een niet onbelangrijke, bijkomende beloning voor ons is dat we regelmatig uitnodigingen  krijgen voor voorstellingen of concerten.

Als volslagen leken op het gebied van klassieke muziek maken we kennis met een nieuwe wereld. Buiten een enkel klassiek muzieknummer in een modeshow reikte onze kennis nauwelijks.
Als kinderen van de zestiger jaren hadden wij ons bijna dwangmatig afgezet tegen de muziek-voorkeuren van onze ouders en opvoeders. We hadden de opkomende popcultuur omarmd en meer dan dat. Dit tot afgrijzen van het ‘establishment’.

Maar nu moesten wij, fanatieke pop-liefhebbers, analfabeten en ongelovigen in de kerk van de klassieke muziek, ons oordeel bijstellen en toegeven dat er best te genieten viel in die andere wereld.

Zo genoten we van muziek  in het concertgebouw van Keulen (o.a. Beethoven), de Opera Bastille van Parijs (zware kost, Der Ring des NibelungenDie Walküre) en de Rotterdamse Doelen.

Vanwege de lastige en dure invoerprocedures in Zwitserland, haar verblijfsplaats, zorgden we er bij gelegenheid voor dat de kleding op de plek was waar ze deze nodig had. Vrienden die naar Zwitserland gingen namen een pakket mee naar Zwitserland.

Wijzelf hebben vanuit Miami wel eens een pak kleding gestuurd naar The Metropolitan Opera in New York en namen kleding mee naar Frankrijk of Duitsland.

Een aantal jaren geleden leek het erop dat haar zangcarrière op z’n eind liep, ze ging minder stralen en we zagen haar nog maar sporadisch. Enige tijd leek het helemaal opgedroogd.Tot een zeer recent mailtje. Er was weer kleding nodig, er kwamen concerten in o.a. Zurich, Warschau en Parijs. We gaan weer een mooie creatie maken en de eerste uitnodiging voor een concert is er al weer. Wij verheugen ons er op!

Opera Bastille Paris, interieur
Back to Blog
Translate »