Back to Blog

Blog David, Een DORIENDAVID jurkje voor 3 Euro voor het Boekenbal, Over duurzaamheid gesproken! (Nieuwsbrief no. 15, april 2016)

Een DORIENDAVID jurkje voor 3 Euro op het Boekenbal: Vlak voor de avond van het Boekenbal dit jaar, kregen we het volgende mailtje met foto’s.

  11 maart 2016, Saskia van Engeland aan DORIENDAVID

Beste medewerker van Dorien of beste Dorien!
Nu wilde ik graag es wat serieuzer uit de hoek komen, ben ten slotte inmiddels 48 en geen clown.Beste medewerker van Dorien of beste Dorien!
Wilde dit toch graag met je delen. Het is een raar verhaal. Ik ben zangeres en ik treed al jaren tamelijk theatraal gekleed in de enige Amsterdamse band met Duitse salon-schlagers; Freddy und die Düsenjäger. Vanavond staan we bijzonder eervol op het hoofdpodium tijdens het roemruchte boekenbal.

Nu vind ik tot mijn grote vreugde op de Dappermarkt bij een tweedehands stand een opvallend prachtig jurkje, mooi diep groen van zijde. Het label verraad couture….
Je snapt het; ik heb een erg mooi jurkje van je gescoord voor….en dit doet me pijn om te vertellen..€3,00.
Je snapt misschien ook dat ik Dol Gelukkig ben dat ik als arme zelfstandig opererende artiest een heus couture jurkje mag dragen …vanavond op het Boekenbal.
Ik ben er zo blij mee, het voelt als zo een grote mazzel, dus ik wil je indirect bedanken voor het maken van deze mooie coctaildress en we blijven maar niet te lang stil staan hoe in in godsnaam mogelijk is dat dit jurkje uiteindelijk op de markt terecht is gekomen…
Nogmaals ; ik ben grenzend aan het waanzinnige blij met deze jurk!
Hartelijke groet en ik hoop op veel exposure tijdens de tv- opnames!

Hartelijke groet Saskia van Engeland
www.saskiavanengeland.nl

Hi Saskia,

Wat leuk! En wat een mazzel!
Gefeliciteerd met je vondst. Je hebt kwaliteit herkend en het voor een heel leuk prijsje bemachtigd.
Leuk dat er foto’s bij zitten. Het is inderdaad een jurkje van dupion zijde, ook wel ruwe zijde genoemd. Op de foto lijkt het bijna blauw. Wat frappant is, is het etiket.

We hebben in 1995 naast onze studio in Rotterdam gedurende 17 jaar een vestiging gehad aan de Keizersgracht in Amsterdam (tot 2011). Maar toen hadden we al snel etiketten waar DORIENDAVID ROTTERDAM/AMSTERDAM op stond.  Het zou dus kunnen dat het jurkje van voor deze periode is, dwz meer dan 20 jaar oud! Over kwaliteit en duurzaamheid gesproken! (Dan vallen onze prijzen toch eigenlijk wel mee…..grapje).
Voor zover we het kunnen beoordelen, ziet het er nog erg goed uit. De gewichtjes aan de veter zijn niet origineel, maar wel leuk.

We wensen je heel veel succes vanavond op het bal en zegt het voort…
We gaan natuurlijk vanavond kijken of we een glimp ervan zien.

Hartelijke groet,
Dorien en David
DORIENDAVID

Na het Boekenbal kregen we deze foto toegestuurd

Een ander bewijs van duurzaamheid van onze creaties:

Hallo beste Dorien David,

14 jaar terug heb ik een prachtige creatie bij jullie laten maken. Helaas past het geheel mij bijna niet meer. Nu is er iemand dit dit graag wil overnemen. Mijn vraag is of jullie nog stof hebben van de rijg top, die is haar net een plooitje te klein bovenin. En een andere vraag is hoe duur is die ketting geweest die ik ook bij jullie heb gekocht, zie de foto?

Alvast bedankt voor de moeite,

Hg,

Arlette

Hoi Arlette,
het is inderdaad een mooie combi.
Helaas hebben we de stof niet meer.
Leuke foto’s, bedankt.
Groetjes DorienDavid.

Na dit mailtje nam Arlette telefonisch contact op o.a. om te vragen of het bedrag waarvoor ze de jurk en het collier kon verkopen (best nog aanzienlijk na 14 jaar) niet te hoog of te laag was. Op deze vraag moesten wij het antwoord schuldig blijven. Het is een gewetensvraag die te maken heeft met gevoelswaarde. De een bewaart de jurk voor immer de ander bewaart hem tijdelijk of helemaal niet. We hebben tot onze verbazing zelfs wel eens iemand ontmoet die het bij een outlet gekochte confectiejurkje waarin ze trouwde de dag er na op Marktplaats zette. Dat was niet uit geldgebrek.

Back to Blog
Translate »