Back to Blog

Summer Nostalgia, blog David, Nieuwsbrief no. 19 mei 2017

Als je zo lang bezig bent als wij, besluipt je op zwakke momenten wel eens een gevoel van nostalgie. Bij het samenstellen van deze Nieuwsbrief was het weer zover.
Het begon met ons bezoek in maart aan de expositie van Hubert Givenchy From Audrey with Love in het gemeentemuseum van Den Haag. Wie zou niet als op deze foto door Parijs willen lopen?
Toen een aangekondigde expositie over het modeduo Puck en Hans (waarschijnlijk alleen bekend bij de oudere generatie) en tenslotte een kort bezoek aan het in Berlijn gevestigde Bauhaus Archiv met een déjà vu gevoel.
Inderdaad, dat alles wakkerde de nostalgie nog eens extra aan.
Iemand vangt op een feestje op dat ik het over Puck en Hans heb, dat illustere modepaar en dan komen de verhalen. Ons verhaal vind je in de column (Zoek de verschillen, DORIENDAVID en Puck en Hans). Als je dan ook nog een helemaal in de sfeer passende foto toegespeeld krijgt van een Puck en Hans bruid (Bea met Piet in 1978) en of dat nog niet genoeg is ook nog prachtige foto’s toegestuurd krijgt van een bruid die in 1994 bij ons getrouwd is, is het plaatje rond.

In nostalgie kun je zwijmelen maar gelukkig is er de ontnuchtering uit Franse hoek. Het mooiste verwoord door Simone Signoret ‘Nostalgie is ook niet meer wat het was’ en een citaat van ene Chahnour Varinag Aznavourian (inderdaad Charles Aznavour) met ‘Nostalgie is de zucht naar de goede oude tijd, waarin niets te lachen viel’.

Alle reden dus om niet in het verleden te blijven hangen. Dat doen we ook niet. We blijven nieuwe ontwerpen maken, de onderstaande foto’s zijn daar voorbeelden van.En natuurlijk de vele reacties van bruiden uit het heden en verleden.

Back to Blog
Translate »