Back to Blog

Klanten en andere passanten: Takkewijf, Een bom op de zaak en Don’t think twice its allright (no. 10, mei 2015)

Takkewijf

Ze is een oude gedistingeerde dame die aan een van de duurste lanen van Kralingen woont. Om de een of andere reden denken wij dat ze dokter is. Ze komt regelmatig op haar fietsje naar ons toe om wat te kopen. Ze praat uiterst netjes, niet bekakt. Maar als ze weer vertrekt zegt ze steevast :’Nou doei, ik peer hem weer’. We love it, want this is Rotterdam.
Zo ook recent een stoere Rotterdamse vrouw. Ze komt zaterdag aan het eind van de dag binnen met haar vriendin. Het laat zich invullen, hoog opgeleid, goede baan. Eigenlijk hebben ze elders al iets gezien maar wat ze bij ons past, slaat alles. De sfeer in de zaak bevalt haar. En passant ziet ze nog een ander kleurrijk jurkje dat ze besluit te kopen. Na het weekend zegt ze dat ze definitief voor de trouwjurk gaat.

Op een doordeweekse dag komt ze nog even langs met haar twee dochtertjes om de trouwjurk te checken. Ze zijn net zo kritisch als mama maar gelukkig keuren zij de jurk ook goed, ze vinden hem cool en gaaf.

Bij de eerste pas vertelt ze enthousiast over haar werk voor de stad en vraagt aan Dorien of ze ook geboren en getogen Rotterdamse is. Dorien beaamt dit maar zegt wel in een dorp buiten Rotterdam te wonen. Met een ondeugende grijns voegt ze Dorien toe ‘Takkewijf’.
Als we het verhaal aan onze 010-dochter vertellen zegt ze dat ze haar nu nog leuker vindt. Nogmaals this is Rotterdam, we love it.

Een bom op de zaak

Hij ziet eruit als een Mediteranne yup, werkt (naar eigen zeggen zeer succesvol) voor een dure, internationale klokjesmaker en informeert naar een bruidsjurk voor zijn aanstaande. Nadat de keus gevallen is op een van onze meest stijlvolle creaties, begint het tijdrovende deel, de onderhandeling over de prijs. We komen eruit en hij komt op afspraak samen met z’n lieftallige vriendin. De jurk staat haar schitterend. Na weer lang onderhandelen over de prijs mogen we ook voor z’n moeder, die in Parijs woont, een mooie jurk maken.
Ook deze jurk blijkt een succes. Al met al heeft hij zeer succesvol onderhandeld. Bij de eind afrekening zegt hij aan andere modemensen in de grachtengordel gezegd te hebben dat hij prachtige kleding bij ons heeft gekocht. Zij vragen of dat bij die zaak is waar een bom opgevallen lijkt te zijn.

Don’t think twice it’s allright

Ze lijkt weggelopen van een schilderij van Rubens en is hobby-motorrijdster. Haar leren motorbroek zal nog vaak ter sprake komen. Ruim twintig jaar geleden heeft ze diverse ontwerpen van DORIENDAVID gekocht. Ze heeft ze zelfs bewaard en neemt ze mee.

Toen ze ging trouwen, wilde ze ook de trouwjurk bij ons kopen maar ‘stom genoeg liet ik me  overhalen om een traditionele te kopen’. Ze zegt daar nog steeds spijt van te hebben maar het huwelijk is gestrand en ze gaat opnieuw trouwen. Ze heeft een uitgesproken mening en de motorkleding moet ingepast worden. Dat hoort bij de leuke kanten van ons vak en is een kolfje naar onze hand. We nemen er de tijd voor. Het aandragen van creatieve oplossingen brengt mensen echt verder. Het worden een aantal lange sessies met gezelschap van vriendinnen en familie. Ze zegt eerlijk dat ze ondertussen ook in een traditionele bruidszaak aan het oriënteren is.

Uiteindelijk belt ze en zegt toch weer voor een confectiejurk gekozen te hebben.

Grijs mantelpakje op show op Overblaak

De jurk op de pop is de door
een klant bewaarde jurk

Back to Blog
Translate »