Back to Blog

Klanten en andere passanten: Eeuwige liefde en Inpakken en wegwezen, Nieuwsbrief no. 11, (aug. 2015)

Eeuwige liefde

Hij is uitgever geweest van een succesvolle reeks populair wetenschappelijke boekjes voor de jeugd en heeft de zaak goed kunnen verkopen.
Hij zoekt een prachtige japon voor z’n geliefde. Ze blijken tegenover de winkel te wonen en zijn beiden dik in de tachtig. Zij is herstellende van een ernstige ziekte en hij wil haar verwennen. We krijgen de indruk dat hij dat decennia lang heeft gedaan in hun huwelijk. Na de laatste pas dit keer geen jong vitaal krachtig stel dat onze winkel onder de kubuswoningen verlaat maar een broos zeer bejaard en zeer verliefd stel. Ze zijn dolblij met de droomjurk. We kijken elkaar aan en denken hetzelfde. Liefde is leeftijdloos. Eeuwige liefde een godsgeschenk.

Inpakken en wegwezen

Het is doordeweeks, eind van de middag. Ze zijn met z’n vieren, nogal volumineus en komen uit Nigeria maar het kan ook zomaar Senegal of Mozambique geweest zijn.
De taal is nauwelijks een barrière. Er moet getrouwd worden en wel direct. De bestelde jurk ergens anders blijkt een flop en de vraag is of wij ze uit de brand kunnen helpen.

Er zijn wat ingrepen nodig maar wonder boven wonder lukt het. De kleding is wat ze zoeken en er wordt contant afgerekend. Het is een bijna surrealistisch tafereel, men gaat op een drafje naar het stadhuis op de Coolsingel.
Het hele gebeuren duurt niet langer dan een kort bezoek aan Albert Heyn.

Back to Blog
Translate »