Back to Blog

DORIENDAVID Klassieker: het Puntenjurkje, Nieuwsbrief no. 11, (aug. 2015)

DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel ‘oldies but goodies’ of ‘onze iconen’ maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto’s daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.

Het moet ergens in 1990 geweest zijn dat Dorien het Puntenjurkje ontwierp. Het was in de beginjaren (we startten onze eerste winkel in 1987) en de ontwerpen hadden nog geen echte namen. Toen er steeds meer modellen kwamen, begonnen we ze namen te geven, om ze van elkaar te onderscheiden en omdat we het leuk vonden.

Vaak had de naam met de ontstaansplek te maken, zoals de Figueroa jurk die Dorien tekende in het Figueroa hotel in Los Angeles of met associaties zoals de Nabokov voor een vlinderachtigjurkje.

Maar het Puntenjurkje moest het met deze naam doen. In 1991 showden we het in onze modeshow in de toenmalige Danssalon, die toen net een jaar bestond.

Diverse uitvoeringen
Zoals op de foto’s hieronder te zien is, heeft het jurkje in de loop van de jaren diverse uitvoeringen gehad. Kort met een tulprokje, of halflang met een wijde rok of met een kort kokerrokje enz.

Goud
Een zeer bijzondere uitvoering was die in goud leer. De Telegraaf beeldde de beide hoofdrolspeelsters van de toenmalige serie Goudkust uit in gouden DORIENDAVID jurken, waaronder het Puntenjurkje.

Back to Blog
Translate »