Back to Blog

Klassieker: A lady suit, een feminien maatpak voor dames, vrouwen en meiden (Nieuwsbrief no 5, mei 2014)

DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel ‘oldies but goodies’ of ‘onze iconen’ maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto’s daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.

De klassieker is dit keer ‘A Lady Suit by DORIENDAVID’.

Het pak had zijn première in de de Urban Chic Collection Show van 2003 in de Pilgrims Fathers Kerk in Delfshaven, Rotterdam.

Uitgangspunt bij het ontwerpen was dat het niet een ‘verbouwd mannenpak’ moest worden maar een feminien  ontwerp met een ronde vrouwelijke belijning maar toch zakelijk en representatief. Het is uitgevoerd in een fantastische mooi-blijvende soepele stof.

Door het gebruik van de satijnen zijde van de stof krijgen de revers en de manchetten een extra accent. Het pak is (wat aangepast) nog steeds te bestellen bij DORIENDAVID.
Een aardige bijkomstigheid is dat Josee Koning naar aanleiding van een foto van dit pak in de Spits of Metro contact opnam met DORIENDAVID, waarna een jarenlange relatie ontstond.

Fotograaf: Jeroen Evers
Model: Saskia
Locatie: Westelijk Handelsterrein  Rotterdam.

Back to Blog
Translate »