Back to Blog

Our personal Choice of Art, scarves (Nieuwsbrief no. 36, juni 2022)

Onze eigen keus

Deze nieuwe collectie sjaals van DORIENDAVID is gebaseerd op de persoonlijke keuze van internationale kunst van David en Dorien.

Het is kunst van alle tijden, dat blijkt wel uit de geselecteerde afbeeldingen. Bijvoorbeeld Maria Magdalena van Carlo Crivelli uit 1480, The Great Wave van Katshuki Hokisai uit 1831, Fishing Pinks van Mesdag uit 1875, View on the Golden Bend in the Herengracht van Gerrit Berckheyde, Impression lll van Wassily Kandinsky uit 1911.

De onuitputtelijke vindplaatsen van deze kunstschatten zijn de fantastische internationale kunstmusea. Moderne musea realiseren zich als geen ander dat de verworven kunst tot het publieke domein behoort en omdat het onmogelijk is alles te exposeren, worden de kunstwerken gedigitaliseerd, opgeslagen en zo veel mogelijk zichtbaar en bereikbaar gemaakt voor het publiek. Het openstellen van een openbaar depot zoals het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen onlangs deed, past in deze visie.

Omdat we het fair vinden aan dit gulle gebaar van musea te refereren, vermelden we zo mogelijk de naam van het kunstwerk, de datum, de kunstenaar en het museum.
David ontwerpt de sjaals verzorgd de digitale weergave (onder de naam DesignsOfDavid) en vermeldt dit – indien mogelijk – ook op de individuele sjaals.

Een aantal eerdere afbeeldingen van de hand van David, zoals die te zien waren in onze collectie Industrial and Urban Poetry, krijgen een plekje in de ARTWORK Collectie .In deze editie is dat View on the Erasmus Bridge of Rotterdam (Blue en Sepia).

Our very own Choise

The ARTWORK Collection of scarves is a unique and personal choise of international works of art by Dorien and David.
Resources are the international art musea with their public domain art. The selected works of art are from all times.
If available we give information on the title of the artwork, the date, the creator and the museum.
David (DesignsOfDavid) takes care of the digital representation, based on the original version.

Een leuke sjaal kan wonderen doen.
You’d be surprised what a nice scarf can do.

Praktisch

De sjaals zijn gemaakt van wol (70%) en zijde 30% .
De afmeting is 200 cm breed en 70 cm hoog, .
De verkoopprijs in de studio is € 95,-. Ze kunnen ook besteld worden op de site, dan komen er porto kosten bij.
Het spijt ons dat we – omdat er nog geen voorraad is – is de levertijd nog niet echt aan kunnen geven. Als we het ruim nemen, rekenen we voorlopig op een maand (in de Algemene voorwaarden staat 30 dagen). Zodra dit echt duidelijk is, vermelden we dit natuurlijk.
De Algemene voorwaarden en het Privacybeleid zijn  op de site aangegeven.

Back to Blog
Translate »