Back to Blog
Loes Luca in jurk DORIENDAVID

Loes Luca ontvangt Lof der Zotheidspeld van Comite Erasmus (Nieuwsbrief no. 13, nov. 2015)

Het zal geen toeval zijn dat de Rotterdamse actrice en comedienne Loes Luca de blauwe zijden jurk voor de uitreiking van de Lof der Zotheidspeld op 28 oktober jl. in het stadhuis van Rotterdam heeft laten maken door de Rotterdamse modeontwerpster DORIENDAVID

Loes Luca bij uitreiking Erasmusspeld okt. 2015

De Rotterdamse actrice en comédienne Loes Luca ontvangt dit jaar de Lof der Zotheidspeld van het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam. Wethouder Adriaan Visser reikt de speld uit tijdens de viering van de verjaardag van Erasmus op woensdag 28 oktober 2015 in de Burgerzaal van het stadhuis. De viering en de uitreiking maken deel uit van een unieke Erasmusweek, van 25 tot en met 31 oktober.

Jaarlijks wordt op 28 oktober de verjaardag van Erasmus gevierd. Daarbij wordt de Lof der Zotheidspeld uitgereikt aan een Rotterdammer die leeft en werkt in de geest van het gedachtegoed van de bekende humanist en theoloog.

Het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam heeft dit jaar voor Loes Luca gekozen vanwege haar duidelijk Rotterdamse roots. Haar oeuvre omvat veel producties met een expliciet of impliciet educatief karakter, waarin wellevendheid in relatie tot de harde realiteit een rode draad is. Humor en relativering zijn stijlvormen die ze hanteert om menselijke waarden naar voren te brengen. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Desiderius Erasmus zie (zie http://www.rrkc.nl/2015/10/13/lof-der-zotheidspeld-voor-loes-luca/)

Back to Blog
Translate »