Back to Blog

Prinsjesdag 2017, de jurk van het Rotterdamse Tweede Kamerlid Salima Belhaj, Nieuwsbrief no. 21, nov. 2017

Prinsjesdag

Rotterdam – D66-Tweede Kamerlid Salima Belhaj draagt op Prinsjesdag een jurk en fascinator ontworpen en gemaakt door de Rotterdamse ontwerpster Dorien, mede-eigenaresse van DORIENDAVID. Het Rotterdamse Kamerlid wil hiermee Rotterdam als talentvolle stad op de kaart zetten. Belhaj: “Ik ben een trotse Rotterdamse en dat laat ik vandaag zien met een Rotterdamse jurk en een Rotterdamse fascinator. Onze stad zit boordevol talent en dat moeten we koesteren.”  

Belhajs jurk en fascinator zijn ontworpen door de Rotterdamse ontwerpster Dorien. Zij studeerde aan de Rotterdamse Vrije Academie en de Willem de Kooning Academie (voormalig Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten). Ze leerde al toen ze klein was (een deel van) haar kleding zelf te maken en te vermaken. Pas later ging ze er professioneel mee aan de slag. “Dorien heeft een prachtige jurk ontworpen en gemaakt”, aldus Belhaj. “En zij is niet de enige. De Rotterdamse modesector zit boordevol talenten die allemaal bijdragen aan de kunst en cultuur in onze stad. Zij dragen bij aan een bloeiende creatieve sector en daarmee aan de aantrekkelijkheid van Rotterdam!” 

Het is de tweede Prinsjesdag voor Belhaj, die sinds januari 2016 in de Kamer zetelt. Ze reist dinsdagochtend voordat de troonrede begint naar Den Haag om haar make-up te laten doen door mbo-studenten styling en visagie. “Ons land heeft zoveel vaktalenten!”, aldus Belhaj. “Mooi dat deze studenten hier de kans krijgen om dat talent toe te passen.” 

Back to Blog
Translate »