Unieke op maat gemaakt.


Wie wij zijn

Dorien begon haar opleiding op de Rotterdamse Snijschool, een gedegen ‘technische’ opleiding. Om de creatieve aspecten verder uit te diepen volgde zij de lessen van de Rotterdamse ontwerper Cargelli op respectievelijk de Haagse en Rotterdamse Vrije Academie. Daarna deed ze het eerste jaar van de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten (de tegenwoordige Willem De Kooning Academie).

David groeide op in een kunstzinnig milieu. In 1985 studeerde hij af (Leiden) als onderwijskundig psycholoog. Tot 1994 combineerde hij zijn

activiteiten voor DORIENDAVID met een parttime baan bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1995 -met de opening van de studio in Amsterdam – is David fulltime werkzaam voor modestudio DORIENDAVID.

De winkels

Na  enkele jaren aan diverse boetieks en modezaken in het land geleverd te hebben, openden

Dorien en David in 1987 hun modestudio op de Overblaak (toenmalige Modepromenade Overblaak) onder de kubuswoningen in Rotterdam. In 1992 verhuisden ze naar de Mariniersweg en in 1999 naar de Van Oldenbarneveltstraat. Van 1995 tot 2012 hadden ze een tweede vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam.

De dochters Daphne en Deirdre hebben beiden  een belangrijke inbreng in de zaak gehad. Het was leuk en nuttig dat ze betrokken raakten bij de keuze van modellen, stoffen en kleuren. Ook aan de publiciteit en organisatie van shows hebben ze hun steentje bijgedragen. Vanaf haar academietijd heeft Deirdre echt voor de zaak gewerkt in Rotterdam en Amsterdam. Naast ander werk is ze zich gaandeweg meer gaan richten op kinderkleding (jongenkleding) Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de oprichting van haar eigen label: Deirsons.

Information about DORIENDAVID in English
Information sur DORIENDAVID en français
Informationen über DORIENDAVID in Deutsch

DorienDavid foto's afgelopen jaren

Geschiedenis van de modestudio

locatie kubus-woningen
locatie mariniersweg 315
locatie Keizersgracht-Amsterdam
locatie no 86
locatie no 921