Back to Blog

Josee Koning, zangeres (Nieuwsbrief no. 05, mei 2014)

Deze keer geen opvallende bruidsreportage maar aandacht voor de kleding die DORIENDAVID ontwierp voor Josee Koning, Nederlands meest Braziliaanse Jazz zangeres. Ze is al jaren de ambassadrice van de Braziliaanse muziek (en vaak ook een beetje van DORIENDAVID kleding).

[ultimate_spacer height=”30″]

Sinds ik dit jaar tijdens mijn voorstellingen de kleding van modeontwerpster Dorien David draag, krijg ik voortdurend complimenten over mijn kleding. Op 31 oktober presenteert Dorien haar nieuwe ontwerpen tijdens een show in Rotterdam. En ik ga er zelfs aan meedoen: modeshow lopen en zingen!!! En de inspiratie voor de nieuwe lijn deed Dorien op in Brazilie!!!

Als je Josee Koning googelt zie je welke uitzonderlijke plaats zij inneemt in de muziekwereld:

Veel mensen kennen Josee van Batida, de Braziliaanse fusion-formatie waarmee zij in de jaren tachtig furore maakte. Batida bracht drie albums uit, toerde in binnen- en buitenland en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.
Na het uiteenvallen van Batida bouwde Josee aan haar eigen solocarrière met inmiddels 4 soloalbums en vele optredens in zowel Nederland als in Brazilië. Samen met haar internationale band swingt Josee moeiteloos heen en weer tussen haar twee werelden. Zo zingt ze Portugese teksten alsof ze een zusje van Astrud Gilberto is en swingt gewoon door als ze overschakelt naar het Nederlands. Haar ingetogen zang en de perfecte timing doen de rest. Haar repertoire reikt inmiddels van bekende Braziliaanse toppers als Mascenada en Aqua de Bebe tot Nederlandse evergreens als Verdronken Vlinder en De Reiziger.

Verdronken Vlinder
Josee Koning is door haar huwelijk met Lennaert Nijgh (1945-2002) zeer vertrouwd met zijn teksten. Het moest er dan ook een keer van komen, een combinatie van haar twee grote liefdes: Braziliaanse muziek en de teksten van Lennaert, die bekend was als tekstschrijver van Boudewijn de Groot. Met haar cd Verdronken Vlinder [2005] ging dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

Wij zijn er trots op haar te mogen kleden!

Wat heeft DORIENDAVID ontworpen voor Josee?

Het oranje zijden jasje is het model Maxima, de lange rok eronder de La Strada rok, Het jasje bij de uitvoering met het Metropole orkest is het Mi Hija jasje, gecombineerd met een knooprok. De rode robemanteau is de Lempicka.

Back to Blog
Translate »