Back to Blog

Comes a time (Neil Young), Nieuwsbrief 20, sept. 2017

Comes a time

Het iconische nummer van Neil Young uit 1978 blijft samen met andere nummers uit die tijd prachtig.
Je ziet een ruige man ongeschoren, hoed en houthakkershemd. Je hoort een ijle stem het lijkt soms als of er vrouw zingt. We houden heel erg van dit soort oprechte schijnbare tegenstellingen of ‘ongerijmdheden’. Niet te vergelijken met een nepper die als vrouw met baard verkleed, Europa’s eerste keus was bij wat een songfestival genoemd wordt.
Vele jaren geleden werkten we al met dit soort schijnbare tegenstellingen. We introduceerden bijvoorbeeld galajurken met ruige boots in modeshows (zie ook onze video’s op ons YouTube kanaal) of een fotoshoot van meisjes in baljurken op een metro roltrap. Ook maakten we regelmatig gebruik van een ruige industriële omgeving of een agrarisch bedrijf voor een fotoshoot locatie. Echt ongebruikelijk in die tijd.
Onze modeshow The Enjoyment of Fashion in de Rotterdamse Kunsthal
Maar in de modewereld is men niet vies van nep of leunt er zelfs op. denk aan welvarende westerse jongeren die massaal industrieel gescheurde spijkerbroeken dragen, of aan de zoveelste revival van hippie-achtige mode.
Dan liever naar de bron, in de muziek of in de mode, dit geval een overzichtstentoonstelling van Puck en Hans, die zich volop gelaafd hebben aan de toen heersende hippie-cultuur (zie Blog, Puck en Hans vervolg).
Back to Blog
Translate »